Może jesteśmy do tego przystosowani (spożywanie dużych ilości białka w krótkim okresie czasu), mimo wszystko lepiej zachować pewne granice zdrowego rozsądku. Przykładowo ze 100 g białka spożytego organizm może wytworzyć aż do 66 g glukozy.
Przyznam się iż nie umiem odpowiedzieć na takie pytanie w sposób jednoznaczny. Swoje obawy opieram raczej na przesłankach ogólnych, prezej posrednich niż bezposrednich, stąd też trudno cos wykazac, mozna jednak - zasugerowac. W przyrodzie wiekszosc substancji wystepuje w towarzystwie innych zwiazków odzywczych, wielokronie juz przkonać się mozna [...]
wiórki kokosowe warte uwagi ? czy słabe źródło tłuszczy ? Są ok. Ja mam pytanie odnośnie picia podczas posiłku ,mianowicie czy spożywanie zup albo płatków razem z mlekiem spowalnia trawienie , bo sam nie mogę do tego dojść gdyż bądź co bądź jest to łączenie płynów z pożywieniem ,a na wielu stronach pisze że takie coś rozrzedza soki trawienne i [...]
[...] B 200g (+50 roslinne) i około W 400g tłuszcz wychodzi 120g ( około 3700 kcal) i teraz LC obniżam WW o 100g czyli wychodzi W 300g i kalorie 3300. 1. Czy powyższe jest ok czy zmniejszyć WW na rzecz tłuszczy? 2. Czy spożywanie posiłków B + W gdzie W musiałbym upchnąć około 130g jest OK? Pytam bo do tej pory taką ilość miałem rozłożona na 5X80g.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na to z drugiej strony: wirusy, bakterie (m. in. salmonella), drobnoustroje - to wszystko umiera w wysokiej temperaturze, więc ryzyko chorób spowodowanych właśnie poprzez spożywanie surowej szamy rośnie w stopniu ZNACZNYM. Proponuję ci taką opcję: blenduj te wszystkie jajka, płatki i co tam jeszcze masz, wrzucaj na patelnię na mały [...]
[...] równowagi azotowej (wykorzystanie białka mięśni dla celów energetycznych). Lecz aby stosowanie sterydów mogło przynieść najkorzystniejsze efekty należy znacznie zwiększyć spożywanie białek, witamin oraz wszelkiego rodzaju pierwiastków i minerałów. 2.) Zwiększenie zdolności budowania masy mięśniowej. 3.) Zwiększenie zdolności rozwoju siły. [...]
[...] że w święta na wyjeździe u rodziny nie będę fikać nogami więc muszę maksymalnie się sprężyć do piątku żeby nie stracić tych aktywnych dni w święta. Słyszałam kiedyś, że spożywanie dużej ilości białka wywołuje pragnienie, coś w tym jest bo odkąd jestem na diecie Ladies to piję tyle, że nigdy wcześniej nie wlewałam w siebie takiej ilości [...]
[...] tkanki tłuszczowej to lepszą opcją na redukowanie przy wysokim % BF będzie: a.) Zbilansowanie makroskładników tak aby w każdym z posiłków znalazły się i białka i tłuszcze i węglowodany (czyli ok 110g węglowodanów na posiłek)? b.) Czy też spożywanie białek i tłuszczy w każdym posiłku a węglowodany z rana i okołotreningowo (po 180g na posiłek)?
Tutaj dieta : z obliczeń: 55*24 =1320 * 0.9 = 1188 * 1.2 ( aktywnosc) =1425,6 2*55 = 110 g białka 110g * 4 kcal = 440 kcal z białka zakładam spożywanie ok 150 węglowodanów ( z reguły 50g płatków na sniadanie ( 35 g węgli),w II posiłku 50 g płatków owsianych ( 35 g ww) 25 g w III posilku(17,5g ww), 25g w IV posiłku (17,5g ww), do tego jem zawsze [...]
poniewaz najprosciej jest zwiekszyc bialko. bedzie ono dzialalo oszczedzajaco dla tkanki miesniowej a do tego bialko po rozpadzie pozostawia jako produkt rozpadu amoniak. do utylizacji amoniaku/przejscia w cykl mocznikowy/ bedzie wieksze na energie, jest szansa rozpadu w tym celu tkanki tluszczowej. ponad to spozywanie tak duzej ilosci bialka [...]
[...] pytania: 1. Jak duże straty przynoszę swojemu celowi, pomijając jakiś posiłek i nadrabiając go następnym? Mówię o np 2 posiłku w dzień nietreningowy na 5 posiłków. 2. Czy spożywanie codziennnie od 5 do 8 jajek (całych) jest mocno niewskazane? Nie stać mnie na więcej niż 0,5kg piersi z kurczaka dziennie, nabiał ograniczam. 3. Mój organizm jest [...]
Nowy seminar George Farah, mowi tam pare ciekawostek, spozywanie weglowodanow po treningu, lub ilosc bialka w diecie i sporo innych rzeczy, ktore moga komus sie przydac. Kolo 39 minuty tez mowi o R.Piotrkowiczu, ktoremu tez pomaga z tego co mi wiadomo. http://www.youtube.com/watch?v=WNgxBfWvIzE
[...] Ci poczytać troche o jabłczanie kreatyny.Noi wiadomo, że sportowcom którym zależy na niezbyt dużej masie ogólnej a dużej sile w porównaniu do masy, będzie się zalecało spożywanie sporych ilości węglowodanów, dostatecznej ilości białka, a o tłuszczach myśle, że możnaby było nawet zapomnieć.Monohydrat jest najpowszechniejszym, najbardziej [...]
[...] Ciebie ilości białka w diecie, to nie jest to konieczne w sytuacji, gdy celem jest kształtowanie sylwetki. Już 2 gramy na kilogram masy ciała, to wystarczająco duża ilość i spożywanie większej, nie da lepszych wyników. Polecam poczytać więcej informacji na temat ilości białka w diecie i najlepszych źródeł: [...]
[...] podczas gdy w Japonii na 20 - 50 mg dziennie. A właśnie w Japonii rak piersi występuje od 5 do 8 razy rzadziej niż w Europie Zachodniej. Może to oznaczać, że regularne spożywanie soi może być korzystne nie tylko dla zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia ale również potencjalnie sprzyjać poprawie zdrowia dla kobiet w wieku przed i [...]
Poczytaj więcej o dietach masowych i odpowiesz sam sobie na to pytanie. Dodam tylko, że długotrwałe spożywanie dużej ilości białka może prowadzić do uszkodzeń nerek. A zbyt duża ilość w diecie może zahamować wzrost mięśni i nici z masowania. Wszystko z umiarem
[...] trenujesz to odstawasz suple/odżywki któe zwykle bierzesz po siłce, i zmniejszasz porcje posiłku przed/po treningowego. Czytałem żeby redukować tłuszcz to trzeba zredukować spożywanie weglowodanów czy to prawda? Przeważnie ucina się węglowodany a zwiększa się ilość białka, tłuszcz się spala przy ujemnym bilansie diety, możesz w ogóle nie jeść [...]
Jak to jest z podrobami typu wątroba, serca itp. Bo słyszałem, że ich częste spożywanie szkodzi. Jak to jest w praktyce. Pytam dlatego iż podroby to tanie źródła białka, a jakbym miał zjadać dziennie pierś, wieprzowinę itp to by mnie to za drogo wyszło. (wiadomo czasami znajdą sie też te produkty w mojej diecie)
[...] bez udziału kwasów żółciowych, na pewno dlatego, że zawarte w nim kwasy tłuszczowe dobrze rozpuszczają się w wodzie, do czego nie potrzebują pośrednictwa emulgatora. Ta więc spożywanie MCT nie niesie zagrożenia nowotworami. Mało tego, niedawno ustalono, że SCFA i MCFA są cennymi, przeciwnowotworowymi składnikami diety... Jak się okazuje, i co [...]